2018-05-04
尖沙咀向来食嘢都唔平,尤其是系大商场里面,点知今日比我发现咗一间价钱相当合理嘅日本餐厅!于是毫不犹豫入咗去啦!睇吓餐牌,发觉除咗主食,仲有好多蛋糕甜品,感觉到好吸引,而且价钱唔算好贵,最后我哋两个人分别叫咗个日本白烧鳗鱼定食,迷你三彩定食,然后佢个餐仲附送抹茶蛋卷又或者香草蛋卷,正呀!饮品方面叫左杯宇治抹茶沙冰同焙茶奶!除此之外,因为抵抗唔到甜品嘅诱惑,我哋仲叫咗个抹茶软雪糕芭菲同香蕉焦糖窝夫!先讲下啲主食先,个日本白烧鳗鱼定食会配上唔同嘅酱汁,你哋感受唔同味道既鳗鱼食法,一种系盐俾你食到最鲜甜的口味,另一种系酱油就好似食紧刺身咁!仲有一款系烧汁,有蒲烧鳗鱼嘅味道,任君选择!另外个迷你三彩定食份量都唔少,有齐荞麦面,鳗鱼饭同埋刺身饭,真心好满足!配上既抹茶蛋卷同香草蛋卷都唔简单,真心推介抹茶𠮶个,因为抹茶味好浓,钟意抹茶嘅人一定会真心爱上佢,另一个香草亦都不错!至于饮品方面,宇治抹茶沙冰不太甜,唯一唔好嘅就系好快会饮晒抹茶,最后得返好大旧冰,哈哈!至于我个抹茶奶,超级好饮,如果大杯啲就好啦!其实食完呢啲嘢已经好饱,不过都仲系叫咗两个甜品,正所谓甜品系另一个胃,佢哋嘅甜品份量比我想像中大
其实食完呢啲嘢已经好饱,不过都仲系叫咗两个甜品,正所谓甜品系另一个胃,佢哋嘅甜品份量比我想像中大好多,个抹茶软雪糕芭菲好足料,丸子劲好食,佢嘅底部仲有好多杏仁片,极度推介!
查看之前的留言 ()