2015-07-26
抹茶芭菲($98)Lam脷: (5/5)抵食: (3/5)相机: (5/5)抹茶Vi终于黎到朝圣啦过百年历史既中村藤吉果然有气派,等左Vi四个几钟食呢款抹茶芭菲可以话系一次过试唒全部product, 有抹茶蛋糕,脆米,白玉,抹茶雪糕,红豆,生茶啫喱同抹茶忌廉!!好满足呀蛋糕好松软,抹茶雪糕同忌廉好rich好香浓😋😋生茶啫喱虽然无咩味但texture好滑好soft成个芭菲好完美,好满足呀京之精选($98)Lam脷: (4/5)抵食: (2/5)相机: (5/5)呢款京之精选有焙茶同抹茶蛋糕,蛋糕超松软,口感一流,抹茶味浓但焙茶味唔太突出,而雪糕就好香浓好好味Vi觉得呢款甜品定价太高啦,场内有得单买成个抹茶蛋糕都只系$6x!!!Vi即刻买左个翻屋企tim抹茶+焙茶雪糕($88)Lam脷: (5/5)抵食: (3/5)相机: (5/5)Vi最爱呢款软雪糕😍雪糕软滑而且好重茶味焙茶雪糕比抹茶更有惊喜😳茶味好香,连埋抹茶味一齐食好正😜旁边仲配有生茶啫喱tim白玉丸子抹茶牛奶汤($78)Lam脷: (4/5)抵食: (3/5)相机: (4/5)最后试左个热既抹茶牛奶汤,抹茶汤好香浓,配埋红豆几好饮
Lam脷: (5/5)
相机: (5/5)
抹茶Vi终于黎到朝圣啦过百年历史既中村藤吉果然有气派,等左Vi四个几钟食呢款抹茶芭菲可以话系一次过试唒全部product, 有抹茶蛋糕,脆米,白玉,抹茶雪糕,红豆,生茶啫喱同抹茶忌廉!!好满足呀蛋糕好松软,抹茶雪糕同忌廉好rich好香浓😋😋生茶啫喱虽然无咩味但texture好滑好soft成个芭菲好完美,好满足呀 京之精选($98)
Lam脷: (4/5)
抵食: (2/5)
相机: (5/5)
呢款京之精选有焙茶同抹茶蛋糕,蛋糕超松软,口感一流,抹茶味浓但焙茶味唔太突出,而雪糕就好香浓好好味Vi觉得呢款甜品定价太高啦,场内有得单买成个抹茶蛋糕都只系$6x!!!Vi即刻买左个翻屋企tim 抹茶+焙茶雪糕($88)
Lam脷: (5/5)
相机: (5/5)
Vi最爱呢款软雪糕😍雪糕软滑而且好重茶味焙茶雪糕比抹茶更有惊喜😳茶味好香,连埋抹茶味一齐食好正😜旁边仲配有生茶啫喱tim 白玉丸子抹茶牛奶汤($78)
Lam脷: (4/5)
抵食: (3/5)
相机: (4/5)
最后试左个热既抹茶牛奶汤,抹茶汤好香浓,配埋红豆几好饮😋好似食紧红豆沙咁😝而白玉暖暖地好e un!! 比冻白玉更好食呢😜饮完抹茶红豆汤暖一暖胃,为呢餐画上完美既句号 .