2015-02-07 1855 浏览
第一次写食评,以前一直都系睇人o地既食评去揾食,终于都良心发现,觉得系时候贡献下~~XDXD朱古力火锅真系见得多,抹茶火锅就闻所未闻⋯经IG介绍知道呢间高级日本料理入面有抹茶火锅食,而且仲可以净食个锅 (睇楼下D食评见到佢其他D食物好似都评价麻麻),真系即时双眼发放闪光中,但身边朋友听到后都耍手拧头再加O咀,表示对抹茶火锅无兴趣。但绿茶控又点会抵受得到佢既诱惑阿?最后揾o左同道中人一齐上路~~虽然呢间日本料理地点都几辟下⋯但为o左揾食,系绝对唔介意要周围走既!好在个锅都无令人失望..个人觉得蛋糕同埋好似MONCHI果几粒o野配抹茶真系夹到喊⋯反而生果麻麻,佢既抹茶唔会太苦或者太甜,对于我黎讲系刚刚好,而且要赞既系个份量预得刚刚好,一个人食哂都唔会觉得漏。大家食果阵都要小心热阿~~我都好激动咁差D比佢烫爆条脷
好在个锅都无令人失望
大家食果阵都要小心热阿~~我都好激动咁差D比佢烫爆条脷
题外话/补充资料: 值得一提既一点系佢既服务态度真系有待改善,一入到去同佢表明想食抹茶火锅,佢已经问系咪单食,我o地表明系净系食抹茶火锅既时候,佢就带我o地入去坐低之后就无再理过我o地。直到我o地见到其他台既客人都有杯茶既时候,于是都举手示意需要一杯茶,但叫o左3/4次之后都系无人理我o地,比我o地既感觉系净系点抹茶火锅既客人无咁值得招呼。到终于落单既时候,因为我o地唔肯定个锅好唔好食,于是就决定先叫一个share,如果食过好食之后再追加,点知佢劈头第一句就系呢度最低消费系每人$100。其实黎之前都有loop过open rice,但又无特别见到有最低消费(可能系我眼细睇唔到),所以果下都有D噩然=="最后都点o左一人一个...虽然佢之后都有笑哂咁过黎加茶比我o地,但始终第一印象已经留下o左深深既烙印........... 佢既抹茶锅值得推介,但如果佢既服务态度一直都系咁,恐怕都几赶客。
2015-02-06
$107.8