2022-05-09 477 浏览
想试好耐 由佢起新蒲岗第一间店收藏到宜家已经开咗三间分店😂最出名一定系蜜瓜包同超有特色嘅bagel▶️ 汤种伯爵麻薯奶茶贝果 ($20)贝果望落去唔系好大咁 但原来一个已经110g! 好重手超惊喜系bagel入面啲馅 见到啲啡色黑糖麻薯同埋一堆唔太清楚系咩嘢🙈黑糖麻薯好黏 味道口感都超似boba珍珠🧋带微微甜味𠮶啲唔知咩嚟嘅嘢可能纯粹系充满奶茶味嘅包?因为质感唔creamy又唔系cheese 只系奶茶味特别出😋Bagel包质好烟韧 本身外皮较硬🥯如果软返少少会好啲包上面见到粒粒伯爵茶粉 但系无乜味 感觉奶茶味仲出▶️ 日本宇治抹茶蜜瓜包 ($18)望落好似菠萝包咁 不过面层比较甜 可以食到一粒粒砂糖 感觉又脆口啲👍🏻胜在唔会太过甜原本已经好脆 好似曲奇咁 建议大家食要小心啲 因为佢好易散 会跌到周围都系😆抹茶味浓醇而唔假 一开包装已经闻到啦💚抹茶控一定要试面包好松软 明显同bagel汤种唔同 呢个比较似donut质感🍞入面仲有奶酥 令佢冇咁单调而且抹茶味再香浓啲😍比起菠萝包 佢冇咁油腻-好欣赏佢哋啲面包款式够新颖 而且知道佢哋系本土小店出身 更加值得支持🔥我自己钟意蜜瓜包多啲 不过bage
想试好耐 由佢起新蒲岗第一间店收藏到宜家已经开咗三间分店😂
最出名一定系蜜瓜包同超有特色嘅bagel

▶️ 汤种伯爵麻薯奶茶贝果 ($20)
贝果望落去唔系好大咁 但原来一个已经110g! 好重手

黑糖麻薯好黏 味道口感都超似boba珍珠🧋带微微甜味
Bagel包质好烟韧 本身外皮较硬🥯如果软返少少会好啲
包上面见到粒粒伯爵茶粉 但系无乜味 感觉奶茶味仲出
汤种伯爵麻薯奶茶贝果

▶️ 日本宇治抹茶蜜瓜包 ($18)
胜在唔会太过甜
原本已经好脆 好似曲奇咁
建议大家食要小心啲 因为佢好易散 会跌到周围都系😆
抹茶味浓醇而唔假 一开包装已经闻到啦💚抹茶控一定要试
入面仲有奶酥 令佢冇咁单调而且抹茶味再香浓啲😍
比起菠萝包 佢冇咁油腻
日本宇治抹茶蜜瓜包
好欣赏佢哋啲面包款式够新颖 而且知道佢哋系本土小店出身 更加值得支持🔥我自己钟意蜜瓜包多啲 不过bagel都值得试!
外卖自取
汤种伯爵麻薯奶茶贝果