2023-11-02
放工突然想食窝夫,吃西餐又唔想出九龙,于是打个电话俾住喺绿杨坊的姊妹,出嚟食个晚饭倾吓偈。佢提议屋企楼下的 HeSheEat,荃湾地铁站旁边非常方便。绿杨坊 HeSheEat 装修风格充满少女心,粉红 pink 的主调,座位宽敞,非常舒适,特色打卡一流。我哋一次过食匀主食、小食、特饮和甜点,牛角包窝夫非常有惊喜,满足不同的口味。单骨鸡翼配水牛城酱单骨鸡翼炸得松脆香口,份量唔少,肉质弹牙,外脆内软,配水牛城酱好惹味,味道很开胃。香辣鲜鱿鱼墨鱼汁意粉香辣鲜鱿鱼爽口弹牙,食到新鲜海鲜味道,大大条鱿鱼肉,材料丰富,肉质口感都一流,香辣调味适中。香浓墨鱼汁捞意粉充满咸香味,意粉煮到啱啱好,软硬度适中,配上微辣酱汁,超级好味,食完成个嘴都会黑忟忟,Helloween 唔使搽唇膏,haha!炸厚切黑毛猪滑蛋意式红饭厚切黑毛猪扒即叫即炸,卖相爆灯,上枱时仍然热辣辣,皮脆肉嫩,肥瘦均匀,香口又松脆,配埋特制酱汁,一上枱已经好返俾我哋食晒。滑蛋意式红饭,口感豊富,还有大量沙律菜伴碟,酸酸甜甜好开胃,加上新鲜爽脆,感觉好Fresh。士多啤梨奶昔清甜香浓士多啤梨味,清甜唔会太腻,夏天好啱饮。芝士奶盖芒果红茶真
清甜香浓士多啤梨味,清甜唔会太腻,夏天好啱饮。
真正芝士奶盖,带著浓郁的芝士味,特色芒果 🥭 sobert ,冰冻的芒果红茶,芒果迷值得一试。
完全系让血液充满朱古力,每一款都充满浓郁的朱古力香味,朱古力心太软再配上浓郁朱古力雪糕,dark chocolate 🍫 甜度适中。
牛角包🥐窝夫🧇摆盘外观非常漂亮,适合拍照打卡。抹茶栗子味道非常浓郁,栗子蓉十分新鲜,牛角包窝夫十分特别。