2023-11-15 14 浏览
呢间☕️Coffee by Zion☕️真真正正邻近港铁站,西营盘站一出就系😍😍,佢仲系🐶宠物友善餐厅嚟,室内室外都坐得,视乎狗嘅大细,今日就带咗细佬嚟hightea🍰,叫咗两杯咖啡同两个甜品,原来每款嘅咖啡都有会细分🌸Nutty同🌸Fruity,我就拣咗一杯☕️Flat White (Nutty) $40 :佢哋嘅拉花真系超有惊喜,竟然拉咗🐶细佬个样出嚟😱😱,真系超特别,好独特嘅一杯咖啡🫶🏼🫶🏼,仲要唔系得个样,饮落咖啡味浓郁, 香滑嘅奶再加上正嘅咖啡豆,简直就一流😋😋😋另外一个系冻嘅☕️Latte $44 :都系拣咗🌸Nutty,咖啡带有坚果味,比较浓郁👍🏻,味道好滑润,唔系好形容得到,你地嚟试过就知🤣🤣🧇Banana & Nutella Croffle $108 :必试嘅重点,可颂窝夫😍,呢一款嘅窝夫唔系度度有,佢系混合左牛角包同窝夫嘅制成品😎,所以咬落口感特别唔同,有𠮶种松软烟韧嘅感觉,仲要烤到啱啱好🤤,香蕉同榛子酱呢个组合就系邪恶😍,再配埋朱古力雪糕,简直震惊味蕾🥲,另外佢哋嘅伴碟都较特别,整体嘅呢份甜品就已经满分👏🏻👏🏻🍰Carrot Cake $48 :呢款红萝卜蛋糕,近期都比较

🍰Carrot Cake $48 :呢款红萝卜蛋糕,近期都比较钟意食,佢系将红萝卜丝混入面粉在烤焗而成,所以出嚟嘅颜色就会比一般蛋糕深色😌,但食起上嚟都会偏湿润软熟,另外佢哋再加上合桃,整体感觉上好似几健康咁,食都唔肥😂😂