2023-09-08
频扑咗成日,终于可以坐抵唞一唞🫠 成日无食过嘢嘅 #小秘书,个脑只想有碗热辣辣嘅 #拉面 🍜 入口,补充吓体力!朋友仔见我咁攰,提议不如近近地喺港铁站楼上嘅 侍元拉面 食啲嘢就返屋企休息 💤 既可以满足我嘅愿望,佢又可以食到佢至爱嘅 #照烧鸡肉饭 🐥 既然有人帮我计划好晒,我又点会say No㖞😉其实 #小秘书 都间唔中有嚟「侍元」帮衬㗎,贪佢嘅出品快靓正吖嘛!呢日我哋就叫咗 #札幌风 嘅 #浓厚味噌豚骨汤拉面🍜 x #东洋风 嘅 #照烧鸡肉饭 嚟开心share!拉面嘅汤底用 #豚骨 熬制而成,饮落口特别滋味,配埋 #日式叉烧、#糖心蛋,仲有弹牙嘅拉面🍜 Oishī!而碗「照烧鸡肉饭」当然系无得输,鸡肉有种烧香嘅味道,加埋特制嘅酱油淋上饭面,好香口呢🤤 为食嘅我哋最后仲加咗$24转套餐,香脆嘅 #鸡翼 仲配埋 #冻柠茶,呢餐真系好抵吓!餐厅墙上卡通猪嘅手绘,加上日系嘅装修,非常吸晴👀 啱晒喜欢打卡嘅 #小编书 呀!📍 侍元 (黄大仙)龙翔道136号黄大仙中心北馆1楼N142号舖