2025-01-13
最近去咗湾仔一间拉面店,2014年已经开店,由日本人主理嘅正宗拉面店,真系每样嘢都好有水准!牛筋BLACK拉面 🍜🖤呢碗拉面真系一试难忘,汤底浓郁得嚟又唔会太咸,入口带有少少香味,好特别!牛筋煮得超腍滑,一咬即化,配埋烟韧嘅拉面,真系一流!樱海老沾面 🌸🦐樱花虾嘅香气真系好突出,沾汤浓稠但又唔会过腻,每一啖面条都挂满浓郁汤汁,超正!啲樱花虾又香又脆,咬落去有层次感,好满足~烧鱿鱼一夜干 🦑🔥呢道菜完全系下酒神器!鱿鱼烧得香口而且唔会过柴,咸香适中,每一块都带有少少炭烧味,好有口感!SUNTORY生啤 🍺✨清爽又冰冻嘅生啤真系完美搭配,啱啱好平衡晒啲重口味嘅菜,饮完真系透心凉!饺子 🥟💖煎饺底脆皮薄,内馅多汁,用筷子夹起仲渗紧肉汁出嚟,好juicy!配埋醋同辣油,更加提味~炸鸡 🍗⚡炸鸡系我嘅惊喜位!外皮炸得酥脆但唔会太厚,内里鸡肉滑嫩又多汁,每一啖都充满幸福感,真系停唔到口! 呢餐真系每道菜都交足功课,无论系主菜定小食都令人回味无穷。如果你钟意食拉面,一定要试下!💯每月都有限定优惠!我去个阵系惠顾拉面一碗及追踪佢地社交平台可享免费吉列虾🍤一只!✨🌟 推介指数:5/5! 🌟✨ 黑龙 Ko
牛筋BLACK拉面 🍜🖤
✨🌟 推介指数:5/5! 🌟✨
黑龙 Koku Ryu Ramen
地址
湾仔汕头街29号地舖
G/F, 29 Swatow Street, Wan Chai
营业时间
星期一至日12:00 - 14:30;18:00 - 22:30
@kokuryuramen_wanchai @bestkolmarketinghk
@黑龙湾仔
#ramen #hkramen #ramenhk #湾仔美食 #香港拉面 #拉面