2022-06-29
🌕Hello我系Moon🌕最近天气真系热,唔知点解天气越热我就越想食啲重口味嘅嘢😂最好就系辣辣地重口味又饱肚嘅嘢食啦😤问咗朋友想食咩,😙佢话想食啲面类,😉我哋决定喺附近行吓睇吓有咩啱食😏最后揾到依间餐厅,😳感觉熟口熟面。😆上网睇返原来依间餐厅喺其他地方都有分店,😌价钱都唔贵,😏有饭又有面仲有小食添!😆我同朋友就决定喺呢度食啦,😜因为已经过咗午餐时间又未到晚餐时间,🧐所以唔使等位上菜速度亦都好快!😎我同朋友一人嗌咗一碗拉面🍜另外仲叫咗一份小食!赤虎,浓厚辛口拉面🍜呢碗拉面就系我嘅,汤底又真系几辣,🤓不过就真系啱晒我啦!😎汤底浓郁而且够味,🤩面条份量都几足够,都有挂汁!🤩要拉面上面仲会有大片嘅叉烧同埋一只糖心蛋!😋糖心蛋做得几好,😚咬落去真系会有流心嘅感觉,😏一啖拉面再配埋一啖蛋液,真系好顶瘾😂朋友就嗌左 黑鸣虎,🤓呢碗就系博多黑蒜油拉面🍜朋友俾咗我少少试吓,😏感觉都唔错,黑蒜油味道好香!🥳肉饺子系有惊喜,😉价钱抵食,每一粒饺子都系真材实料好饱满,😍亦都做到外脆内软,好好味!😋🌕最后MoonMoon真系好满意依间日式料理店,份量足够而且汤底亦都做得好好🌕
最后揾到依间餐厅,😳感觉熟口熟面。😆上网睇返原来依间餐厅喺其他地方都有分店,😌价钱都唔贵, 😏有饭又有面仲有小食添!😆
我同朋友一人嗌咗一碗拉面🍜另外仲叫咗一份小食!
赤虎,浓厚辛口拉面🍜呢碗拉面就系我嘅,汤底又真系几辣,
朋友就嗌左 黑鸣虎,🤓呢碗就系博多黑蒜油拉面🍜
肉饺子系有惊喜,