2024-01-19 38 浏览
今日系将军澳单车公园踩完单车🔍,然后来左呢间餐厅,今日特意来拜访一下,顺便试下佢地好出名既拉面。。👅✨ 味增炸饺拉面🍜,真系一试难忘😋!首先,味增汤头有种温润同丰富嘅口感,饮落去暖笠笠,增添咗一份心满意足嘅感觉🥰。再嚟讲讲啲拉面,啲面条弹牙得嚟唔会太硬,同汤底混合埋一啲神秘嘅香气,引领下一口,令人期待不已🤤。炸饺方面,皮薄馅满,外皮香脆得来唔油腻,咬落去又响又脆🥟,个馅味浓而且肉汁充足,同汤底嘅味增味夹得好,令人再三回味。而且,配嘅溏心蛋🥚,蛋黄流心得嚟微微地凝固,恰到好处,溶入汤底中,增添咗层次感。整体嚟讲,呢个味增炸饺拉面绝对值得一试!碗底嘅面食之旅,喺每一啖嘅深度同丰富感中都能体验到厨师嘅用心同巧思,无论系视觉上嘅呈现👀,定系味蕾上嘅享受,都令人拍案叫绝。想品尝正宗日式料理,记得要黎挑战下啲餐厅嘅经典美味,绝对会俾佢哋嘅厨艺同飨宴满足到你👌!✨黑鬼叉烧拉面✨选用酱油或豚骨汤,具有香气浓郁、口感鲜嫩的特点。拉面的面条为粗面条,具有嚼劲和弹性,使整碗拉面更加丰富多样。叉烧鲜嫩多汁,搭配上自制的蘸酱,真心正。所有既材料同个调味都好夹,所有野融为一体,食都停唔到口。

所有既材料同个调味都好夹,所有野融为一体,食都停唔到口。