2014-07-26
头一次放工想试试,点知九点半说是日汤售罄…不是收10点吗?so sad…我唔信我试唔到,所以琴晚7点就去试,睇下有咩咁巴闭未正式收工就已经话售罄!7点的开饭时间真系好多人…我等了一阵都算快,可能一个人的关系,所以好快有位 呢间铺的门面真系几吸引,好有日本风格!店内格局都好宽敞,好难得!因为根本仲可以摆多几张台,唔似一般拉面/居酒屋咁d位用到好尽好挤逼,呢个真系要俾个like俾呢间铺!著重食客的舒适,感觉很良好 我坐低之后,店员好细心递上一杯清水,跟手另一位店员就俾左张order纸我,仲好细心咁讲解我可以点去拣食d咩,除左主餐拉面外,仲可以加其他配菜,仲有细支装可乐…9蚊@_@好吸引,哈哈哈!听店员讲佢地个限定王系限量供应,由于系限定,我当然拣呢个试先啦,因为其他口味的拉面,如白/黑/赤天王可以之后先再试吖~大前题下,当然要试左先,睇下有冇下次先啦 樱海老拉面终于来到我面前,期待已久~好香喷喷,碗面卖相好靓,有大葱丝,椰菜,炸虾干,半只溏心蛋,两片薄切叉烧片,仲有红色一点点的红色粉粒,最亮点系铺系最顶的虾刺身!!!呢个真系好特别,未试过有刺身铺面的拉面,系樱花虾刺身吗?!感觉呢碗面一下子
樱海老拉面终于来到我面前,期待已久~好香喷喷,碗面卖相好靓,有大葱丝,椰菜,炸虾干,半只溏心蛋,两片薄切叉烧片,仲有红色一点点的红色粉粒,最亮点系铺系最顶的虾刺身!!!呢个真系好特别,未试过有刺身铺面的拉面,系樱花虾刺身吗?!感觉呢碗面一下子值回票价,仲可以升价十倍,抵呀!识食拉面,当然第一啖要试佢个汤先啦!哗,真系好浓的汤,甜甜的,感觉好精华!我谂佢个汤一定用料十足先可以有咁样的口感同味道极浓!忍唔住饮多两啖先…怕肥都要饮^^
我拣左全部都系普通,如面硬度…口味…面条细而分明,每一啖都沾有汤的精华,好满足的感觉,个蛋半流心,蛋黄会浆实左个口,好得意。叉烧切得真系好薄,入口即溶,仲未真正feel到口感,已经溶于口……还我叉烧呀(>_<)。可能个汤实在太浓,食到尾升竟然感觉有丁丁点咸,再加上炸虾的粒子会有口渴感,好彩我有可乐!所以我系清唔到碗汤,但碗面我系食晒!真系佩服自己居然可以食得晒!好饱呀!如果落order时拣淡口味,我谂我可以清埋个汤,下次啰~呢次真系lam lam脷!
我终于都明白点解会有售罄出现,我会再来,下次要试埋其他味,或者带多两个朋友来,一次过试晒唔同的,真系好满意♡