2024-06-17 341 浏览
好耐无食过拉面🥴 今次来访依间位于湾仔,风味十足嘅拉面小店😍 里面装修沿用日式拉面店风格,木系为主嘅装横配搭大量日本经典海报作点缀,感觉韵味十足超级有feel👍 今次㨂咗两款不同汤底嘅拉面😋 分别系樱花虾味噌口味同埋黑蒜浓厚山药豚骨口味❤️ 前者充满浓郁鲜美嘅樱花虾味🤤 配搭咸香惹味嘅味噌汤,食落滋味满分✅ 后者采用豚骨配搭黑蒜嘅经典必食配搭🤩🌟 食落味道浓厚又馥郁,令人回味无穷😘 拉面面条弹牙又爽滑👍 尽吸汤底嘅精华❤️ 非常正哟❣️ 跟拉面配有黑木耳、葱花、叉烧、溏心蛋等多款配菜😋 非常丰富超级抵食🫶 另外㨂咗两款精选小食😋 冷豆腐好滑溜好顺口,食落充满浓郁嘅豆香👍 芝士年糕新鲜炸起👍 油香满溢❤️ 一口咬下,流心芝士馅倾泻而出🤩🌟 口感软糯又富嚼感😋

樱花虾味噌拉面
黑蒜浓厚山药豚骨拉面