1K
2019-10-23 34 浏览
如果你想「惩罚」同路嘅良心小店,推介你哋去食铜锣湾嘅博多拉面别天神啦。其实,我同M佬啱啱认识嘅时候,我哋已经成日嚟食架喇(竟然带我食拉面,而唔系浪漫烛光晚餐啰),因为佢嘅猪骨汤底真系超浓厚,但最重要都系𠮶份人情味。入去食嘢前记住先用门外部自助售票机买飞,呢度嘅选择贵精不贵多,小食2款,汤面2款,或者组合成套餐。买好嘢食就将购买券交俾店员,好有日本feel呀。小龙虾蟹子沙律将紫菜包住小龙虾沙律,再一啖食落口,紫菜香脆,小龙虾份量多又弹牙,配埋蟹子,口感丰富!而每次食亲呢个小龙虾蟹子沙律,M佬都会细心帮我包好,好sweet架。饺子饺子虽然唔系自家制,但火候控制得好,皮煎得微㶶,里面仲keep到肉汁,唔错。豚骨汤面呢到嘅拉面选择贵精不贵多,分别系豚骨汤面同埋加入咗樱花虾嘅虾味噌豚骨汤面。豚骨拉面有溏心蛋、2块叉烧、木耳丝、紫菜,当然唔少得拉面啦。记住加埋放喺枱上嘅辣芽菜呀!辣芽菜香口弹牙,加埋落碗面度食,味道大大提升。虾味噌豚骨汤面另一款就系虾味噌豚骨汤面,除咗有重点嘅拉面,仲有溏心蛋、2块叉烧、木耳丝、紫菜、粟米同大量樱花虾。加入咗虾嘅豚骨汤,汤底味道大大提升,好浓郁好有层次。

小龙虾蟹子沙律

饺子