2024-01-20 110 浏览
呢日咁岩系附近想食宵夜,见到霸吗拉面出左一个好吸引既期间限定拉面,就捉左朋友一齐去食拉面。拉面店行正宗日式拉面店装修,环境干净舒适,店员服务都好有礼貌。原只炙烧鱿鱼墨汁鸡白汤拉面 (期间限定)以墨汁鸡白汤作为汤底,面条呈现深黑色,鱿鱼size横跨了整个碗,烤过的原只鱿鱼加上烧汁非常香口,口感烟韧弹牙,汤底与鱿鱼之间的调味刚刚好,汤底咸淡适中。非常出色!鸡叉烧味玉辛辣鸡白汤拉面朋友叫左无咁常见既鸡叉烧,估唔到鸡叉烧都可以好出色,鸡叉烧十分嫩滑,入口即溶。加上汤底香浓,拉面做到挂汁。味玉既糖心效果好好,同拉面一齐食会好有满足感。辣汁唐扬炸鸡拉面店的炸鸡竟然令人惊艳!每件炸鸡都大大粒, 即叫即炸,超香口。我食完拉面再食炸鸡已经相隔一段时间,炸鸡已稍凉,但炸鸡仍然非常脆口,外脆内嫩滑又多肉汁,好惊喜。辣汁偏辣,但同炸鸡好夹!照烧饺子饺子配拉面系必食既配搭,饺子皮薄,正常水准。

原只炙烧鱿鱼墨汁鸡白汤拉面 (期间限定)
鸡叉烧味玉辛辣鸡白汤拉面
辣汁唐扬炸鸡
照烧饺子
饺子配拉面系必食既配搭,饺子皮薄,正常水准。