2020-02-19
放左工又黎厚福街揾食😋 之前经过几次见到依间拉面店都有人排队 今日难得唔洗排 当然系狗冲入去✌︎('ω')✌︎.依间拉面店只有三款主打拉面: 分别系妹の选択 (慢煮猪肩肉)、弟の选択(火灸猪腩肉) 同 料理长の选択 (慢煮猪肩肉+火灸猪腩肉)✨ 对于有选择困难既朋友绝对友好🤣 因为只需三选一 哈哈哈.而作为肉肉控既我就梗系why not both 咁拣左料理长の选択🤗.🍜 料理长の选択 $98 (玉子+ $10)我食拉面既习惯 系食之前先试下个汤头🤤 汤底用上新鲜既桶骨再加左鱼干去熬制 一饮落去就饮到满满既骨胶原超浓既豚骨味 而且格外鲜甜👍🏻 而面条比较幼身 面质弹牙 没有煮得太稔 时间岩岩好😋.慢煮猪肩肉肉质非常腍软 但略微切得薄左少少 如果厚返d 口感应该会更好😉 火灸猪腩肉系睇住厨师即场用火枪烧🔥烧到外皮略带烧焦 食落够晒香口~我个人会钟意火灸猪腩肉多d😍..天寒地冻食返碗热辣辣既拉面 个人即刻warm 晒😌 满足(*≧∀≦*)
🍜 料理长の选択 $98 (玉子+ $10)
天寒地冻食返碗热辣辣既拉面 个人即刻warm 晒😌
满足(*≧∀≦*)