2019-06-07
今年嘅拍拖周年,我哋选择咗喺何文田胜利道嘅一间餐厅庆祝。今次呢间餐厅系女朋友同佢啲同学之前食过嘅,觉得好好食所以再来试多次。其实我自己都几钟意胜利道呢一个地方,呢度旺中带静,距离旺角地铁站都系10分钟嘅路程,但没有旺角那么人多挤迫,有一种去左一个小社区嘅感觉,都几舒服下,几悠闲下。讲返呢间餐厅先,呢间餐厅其实系一间好细嘅小店,里面嘅座位我谂大概有五台到每台坐二至四人,里面嘅装修有一种开放得来又清新嘅感觉,𠮶一日我哋影相嘅时候,热心嘅店员亦都为佢庄系墙上面嘅字开了灯,影相打卡都几靓㗎。嘢食方面,我哋叫咗一个茶渍烧三文鱼腩饭同埋一个茶渍烧剑鱼腩饭,系烧三文鱼定烧剑鱼腩,有入口即溶嘅感觉,而肉质都很嫩滑。饭配茶渍,很清新,很美味。另外我哋仲叫咗一客薯条,薯条炸得好脆,有食上瘾嘅感觉。我哋𠮶日叫咗一杯牛油果特饮,呢个特饮好清甜。
另外我哋仲叫咗一客薯条,薯条炸得好脆,有食上瘾嘅感觉。
我哋𠮶日叫咗一杯牛油果特饮,呢个特饮好清甜。