2017-10-31 2063 浏览
说好了的生蚝餐唔钟意迫嘅朋友可以去下大坑揾食,男友话要食生蚝、我又怕多人 ,所以就试下呢间主打生蚝嘅Taylor Shellfish 首先,环境- 开放式,欧粉嘅我大爱打开Menu 一睇种类唔少,待应都会提下边啲冇供应嘅⋯净食生蚝唔够饱嘅,仲有热食可以㨂我地叫左每人4只:分别有Australia, Ireland, France上枱例牌介绍食嘅次序后。。。。开动先食Australia 👌🏻细小小,有矿物味亦唔太咸,新鲜Ireland 比较好味,鲜甜爽口又有轻微矿物味试新嘢,France 嘅海洋女神⋯$59/只 ,但得个名,劲淡最后系男友必食 France -Black pearl 我地忍唔住Encore Black Pearl & Ireland 冷盘接力,加拿大冻螺鲜甜爽口呀又叫左cream sauce 嘅 美国蓝青口,生熟度安排得好好,不过⋯有啲唔新鲜好在我order 嘅法国田螺就唔错啦,香草味够又唔咸热食叫左个海鲜意大利饭⋯失望!饭硬度适中,但有一种甜甜嘅奶粉味怪怪地其实呢度主打海鲜,所以熟食唔得系可以理解嘅餐厅静静地坐得舒服,拍下拖也不错P.S.叫左white house wi
说好了的生蚝餐

首先,环境- 开放式,欧粉嘅我大爱

打开Menu 一睇种类唔少,待应都会提下边啲冇供应嘅⋯

净食生蚝唔够饱嘅,仲有热食可以㨂

上枱例牌介绍食嘅次序后。。。。开动

先食Australia 👌🏻

细小小,有矿物味亦唔太咸,新鲜

Ireland 比较好味,鲜甜爽口又有轻微矿物味

最后系男友必食 France -Black pearl

冷盘接力,加拿大冻螺
鲜甜爽口呀

好在我order 嘅法国田螺就唔错啦,香草味够又唔咸

怪怪地

其实呢度主打海鲜,所以熟食唔得系可以理解嘅
餐厅静静地坐得舒服,拍下拖也不错

P.S.叫左white house wine, 唔会太差

2017-10-25
  • 生蚝