2022-08-17 211 浏览
🍽 Polaris📍地址: 太和大埔太和路15号太和中心9号舖💰只供参考💰人均$100-$200😋👉🏻柠檬蜂蜜糖渍蕃茄 $38👍🏻朋友仔提议叫嘅前菜 就咁睇落睇落平平无奇嘅剥皮蕃茄 估唔到食落酸酸甜甜 超级开胃少少柠檬嘅酸味再配搭埋蜜糖 甜酸度啱啱好 原来蕃茄可以咁样整 实在令我眼前一亮👉🏻是日餐汤:南瓜汤 跟餐+$18好厚重嘅南瓜汤 Feel到厨师用料绝对冇手软 啖啖都系好香嘅南瓜味同埋打得好碎 配搭埋少少淡忌廉淋面 非常香滑👉🏻蓝花蟹肉虾膏猫耳朵粉 $108呢个猫耳朵粉系店长推荐 果然冇介绍错 好浓厚嘅虾膏味 同埋带有芝士香味 对于我呢个芝士狂魔 绝对系爱不释手 👉🏻香烤美国prime封门柳配班尼迪汁 $268👍🏻估唔到呢度竟然会有每只牛只有一条既封门柳食 当然要一叫黎试下啦 一食难忘 真心大力推荐怕生既我叫七成熟啱啱好 食牛肉最怕食到根 而厨师帮我哋切咗片 食落一条根都冇 劲正啊各位唔好俾我张图呃咗以为份量好少 其实佢一嚿肉搭咗起码有三四层 份量多到我同朋友仔差啲食唔晒👉🏻小山园日式培茶 跟餐+22估唔到培茶都可以拉花 有个心心响中间 睇到都令人会心微笑 打卡一流😽👉🏻Polar
🍽 Polaris

👉🏻小山园日式培茶 跟餐+22

👉🏻Polaris 水果茶 跟餐+24
水果味香浓 消暑一流

👉🏻莓之恋人 $88
原先落单果阵冇为意 以为只系一份细细件嘅甜品 但点知上菜一刻震惊了 好似火山一样咁大件 忍唔住姨母笑
虽然啱啱食主菜已经食到我哋好饱 但由于甜品系第二个胃 所以清晒佢系绝对冇难度㗎
火山系有松软既鸡蛋仔 配搭蓝莓草莓 中间隐藏咗云呢拿雪糕 再加埋满满嘅士多啤梨酱 劲正啊
唯一有少少败笔嘅系士多啤梨酱略嫌有啲多 令到佢好甜
但好彩有雪糕中和返 值得一赞嘅系云呢拿雪糕系有云呢拿籽