2024-12-08
🎅🏻就嚟圣诞啦,我男朋友圣诞节有工作在身,所以就提早庆祝❤️ 去咗@labeathongkong 食呢一餐圣诞大餐🎄今日系平日好好彩冇book到位就入嚟坐!入到嚟就觉得好浪漫~环境都好舒服☺️今日我地就叫咗两个set dinner🍴前菜有两款🥗是日沙律啲菜好新鲜,佢配埋沙律醋感觉好清新🩷🇯🇵日式慢煮鲍鱼佢白萝卜心晒鲍鱼嘅汁,而且鲍鱼煮得唔韧好鲜甜!🩵🥦是日精选汤-白汁杂菜汤佢嘅汤温度好适中,同埋有埋橄榄油点缀整个汤。个汤嘅质地都好滑。❤️🐟今日嘅是日精选主菜系有主打石斑鱼嘅主菜,呢个主菜鱼再加埋法式包配搭,有唔同层次嘅味道,有法包嘅脆,鱼嘅鲜甜,而且配菜都唔输蚀,口感层次丰富!💙🥩烧安格斯牛肉眼今次叫咗七成,完全冇令我失望!佢煮得啱啱好,而且仲保留牛肉嘅肉汁,yummy🧡🍰是日甜品系一个充满仙境嘅朱古力雪糕。佢个雪糕好浓郁嘅朱古力味完全唔会输蚀出面店舖嘅雪糕。🧡❤️甜品拼盘呢个甜品拼盘配搭咗Brownie,芝士蛋糕,牛乳蛋糕同埋朱古力蛋糕。我由牛乳蛋糕、芝士蛋糕、朱古力蛋糕再到Brownie呢个次序去食。系食到淡味到浓味嘅甜品。真系满足晒我四个愿望呀。💞饮品🍹Apple Tree有淡淡的苹果香
前菜有两款🥗是日沙律啲菜好新鲜,佢配埋沙律醋感觉好清新🩷
🇯🇵日式慢煮鲍鱼
佢白萝卜心晒鲍鱼嘅汁,而且鲍鱼煮得唔韧好鲜甜!🩵
🥦是日精选汤-白汁杂菜汤
🥩烧安格斯牛肉眼
❤️甜品拼盘
饮品🍹Apple Tree
有淡淡的苹果香味,配搭埋西餐,完全系Perfect match!🧡
🍹Fruit Punch
佢嘅味道唔假,我男朋友好饮到好快饮晒💜
我同我男朋友都唔钟意饮酒,佢呢间餐厅好贴心!酒精饮品同非酒精饮品嘅选项都有好多💕
🫶🏻距离港铁站好近
🫶🏻餐厅职员友善
🫶🏻环境舒服
🫶🏻物超所值
📌LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
旺角弥敦道700号T.O.P This is Our Place 5楼502号舖
#labeathongkong #西餐 #foodie #高质 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #氛围感餐厅