2018-06-02 63 浏览
烈日当空☀️,最啱喺间有冷气的咖啡店享受闲情逸致。今次来到湾仔星街来个Green Summer。 来到Athletic就俾佢个Avolatte吸引著。当两个我的最爱🥑☕️同时出现,可以点拣?答案系唔驶拣,要晒佢哋。 唔驶买机票去澳洲都饮到 Avolatte。 边个会谂到掏空咗牛油果外壳做咖啡杯, Athletic 果然系走在前端的咖啡店。Avolatte中并没有牛油果,只系以牛油果皮作为容器,倒入Latte,但已经足够吸引人来打卡。 Avolatte卖相绝对呃Like,内容亦值得细味品尝。咖啡质感醇厚,甜度适中,口感滑溜。牛油果壳是用牛油果蓉固定在碟上,可以一边饮咖啡,一边食牛油果。牛油果蓉&latte 两者嘅顺滑口感又几夹。这个配搭都几特别。 依杯青咇咇的果汁是齐7种材料而成。 芹菜,黄瓜,羽衣甘蓝,柠檬,香芹,罗马生菜,菠菜。味道清新,带点甘香的味道。 炎热的天气下,饮杯清新的 Thirst Quencher,个人都精神啲,仲可以可以有助促进肠蠕动,排清身体毒素,减一减肚腩。 临走叫多杯 Boxing Punch (橙,葡萄柚,胡萝卜,柠檬, 姜 ) 非常refresh,入口先是

Avolatte

Thirst  Quencher

Boxing Punch

非常refresh,入口先是清甜、新鲜冰冻的感觉,到喉咙时就会慢慢感觉到姜味的微微辣味,好有趣。

下午茶
Avolatte