2024-01-29
首先一开始点餐,我先讲到一半,个侍应就起势咁推荐啲新年菜色,其实我地本身都打算点其中一样,但个侍应就系咁讲左10-15秒。推荐菜色当然冇问题,但系唔洗喺我点到一半插嘴下话。我最后叫左个沙翁,佢就话迟下会推出来,可以唔洗住,ok咁听佢讲。烧鹅,几肥不过肉唔干,冇眼前一亮,但算系不过不失。虾酱唐生菜煲,闻落有微微嘅虾酱味,但系食落完全无味,而且份量少得可怜。炒蚬米粉,冇镬气,只系食得落肚既水平。叉烧,多肥膏,肉厚,但系原全冇叉烧既风味,即使佢落左菠萝酱,再用火枪烧,都系冇乜烧味既味道,得个大嚿。砂煲虾头膏炒饭,原全冇虾味,食落只系葱蛋炒饭。最后个虾球(佢一开始插嘴极力推荐嘅新年菜式其中一样)等左好耐都未嚟所以叫人问系唔系漏左,点知佢竟然同我讲厨房唔够材料所以冇哂,之后再同我讲沙翁同芝麻卷都冇哂。呢啲全部都系我地问起佢先讲,真系九流服务。佢最后送既白果糖水,糖就冇啦,水就一碗。叫埋单,等左成10分钟都无人拎张单埋嚟,我直接走出去柜台比钱。虽然唔关我地事,但系见到隔离枱叫左菜心煲,个侍应上菜既时候将条菜心铲左出枱面,仲要冇帮枱客清理返,睇到呆咗。最后既最后,厕所卫生恶劣。真系吾知粒米芝连星喺点
烧鹅,几肥不过肉唔干,冇眼前一亮,但算系不过不失。
炒蚬米粉,冇镬气,只系食得落肚既水平。
砂煲虾头膏炒饭,原全冇虾味,食落只系葱蛋炒饭。
佢最后送既白果糖水,糖就冇啦,水就一碗。
最后既最后,厕所卫生恶劣。真系吾知粒米芝连星喺点拎返嚟。