2014-11-09 2177 浏览
本身订左枱,但去到餐厅要等10数分钟才有人招呼,有去过Eight Grand既朋友都知道呢间餐厅几开扬,一眼睇哂,入面未坐满枱超多,楼面店员得两个,我唔明带人入座先有几难,但偏偏望到都唔理,𠮶下真系好嬲,差啲就想掉头走,唔系约左朋友怕揾唔切地方,真系唔想吞呢啖气啰!坐低左,水又唔俾,餐具又唔摆,餐牌反而派㖞,唉!朋友有事迟嚟,老公又饿,所以先点一份炸鱼薯条俾老公食住先。等左唔系好耐就有得食,食物份量好大,大大件炸鱼配粗薯条,跟柠檬及他他酱,薯条外脆内粉软,薯仔味足,炸鱼粉浆刚好,不会过厚,但鱼肉带腥,要不是有他他酱同吃,怕鱼既我难以吞下。朋友跟女儿们终于到了,由于大女儿赶著上英文课,我们马上点其他食物,包括茄汁蘑菇鸡肉意粉﹑班尼迪蛋配巴马火腿﹑车打芝士汉堡及我既蓝芝士汉堡。每样食物卖相均相当不错。其实芝士汉堡有三款芝士可拣,除了车打﹑蓝芝士外,还有一款我不懂,所以没点。汉堡均有生菜﹑蕃茄﹑洋葱及黑松露酱,另有薯条,不过并不是粗薯条,质感像面粉,还好黑松露酱够香,点薯条吃可提味。汉堡牛肉肉汁超丰腴,肉质亦松化,汉堡包稍为烘过,故有脆边效果,整体不错。不过无论店员既态度,用餐环境(店内椅子
Fish & Chips
Egg Benedict with Parma Ham
茄汁蘑菇鸡肉意粉
车打芝士汉堡
蓝芝士汉堡
不过无论店员既态度,用餐环境(店内椅子不是全有靠背,而且地方小,颇窄)均不好,故即使定价合理,食物好吃与否我也不会再来!

题外话/补充资料: 要加一
2014-11-08