2018-03-19
之前一直都唔钟意屯门店,一来细,二来位置太开扬, 原来尖沙咀店几舒适,喺theone商场入面,位置够多。 买杯野饮,打开电脑,坐番大半日嘅大有人在,香港地要揾个位hea都唔易,好多人望住我地个梳化位眼甘甘除左贝果同饮品,我冇试过其他野,今次试左好多人赞嘅吐司。吐司有几款口味,例如蜂蜜、焦糖、朱古力、芝士等,套餐定价$65-70,跟一杯饮品。 焦糖忌廉吐司 $55厚多士烘到刚好,边位㶶㶶地,面头唧左一督忌廉、焦糖酱。多士外脆内软,切左九宫格,放凉会变得更加硬脆。沾埋忌廉食,顺滑轻身,冇腻口感焦糖酱分布喺碟边,系拖肥味,甜度可接受。如果加钱,有球雪糕,会系我的菜。苹果金宝吐司 $55另一款拣左呢个睇落几靓仔嘅苹果金宝吐司,外形大同小异,不过冇切成九宫格,保留四条面包。面头洒上糖霜,伴上苹果金宝(酱),可以沾黎食吐司脆口唔干,一如以往;果酱份量大方,足够整件多士用。糖煮苹果腍身,酥饼碎亦几香,败笔在太甜。水蜜桃冰茶 +$18/大黎呢度多数买水蜜桃冰茶,唔系太甜,茶味弱弱,纯解渴,跟餐半价可接受。薄荷朱古力 $45呢杯饮品唔包喺套餐中,但又好想试,冇计啦。冰打得够细碎,唔会太重冰感,薄荷朱古力
如果加钱,有球雪糕,会系我的菜。
焦糖忌廉吐司
面头洒上糖霜,伴上苹果金宝(酱),可以沾黎食
苹果金宝吐司
水蜜桃冰茶
呢杯饮品唔包喺套餐中,但又好想试,冇计啦。
冰打得够细碎,唔会太重冰感,薄荷朱古力味都几明显,甜度适中。
面头嘅薄荷酱真系好薄莓嘅颜色,加上忌廉,中规中矩
薄荷朱古力