2024-11-07
呢日早放工去做物理治疗,完咗顺势拍拖食个晚饭🤭之前已经想食呢间Chatterbox cafe,见到唔算多人,即刻冲去拎位😆二人套餐有齐小食,主菜,蔬菜同饮品,小朋友才做选择,我全都要😊小食拣左黑酱油炒萝卜糕(半份)黑酱油经过热炒,令到啲萝卜糕有少少嘅焦糖香辣,呢个味道非常特别,surprisingly好食👍🏻主菜当然系有招牌菜 - 文华海南鸡饭,同埋老公最爱嘅肉骨茶(不过今次系面底)🤣鸡肉嫩滑不在话下,配上三款灵魂酱汁:黑酱油,姜蓉同秘制辣椒酱,各有风味;另有香而不过分油腻既香米饭同美味清香既鸡汤,果然系signature dish 🤤呢个系白胡椒肉骨茶,有浓浓嘅白胡椒同蒜头香味,比较适合香港人既口味。同平时食开马来西亚版嘅味道好唔同。有原粒蒜头俾你㗎蔬菜拣咗蚝油小棠菜饮品我地要咗杂莓茶同锡兰奶茶好满足嘅一餐晚饭😌
小食拣左黑酱油炒萝卜糕(半份)
有原粒蒜头俾你㗎
蔬菜拣咗蚝油小棠菜