2021-05-17 2144 浏览
呢日去咗海港城行街,见到新开嘅祥仔辣辣,12点3去到已经有一大班人企系门口,见到lunch menu 都有啲吸引,加上我哋又好想食酸菜鱼😆😆于是就决定试下啦!本来想坐海景位,但系估唔到我地入到去都已经坐满喇😣招牌祥仔酸菜鱼 $248我哋期待已久嘅酸菜鱼,一嚟饮啖汤先,鲜甜唔油腻,饮到有鱼嘅鲜味同花椒嘅麻香,最惊喜系加咗迷迭香,同酸菜鱼竟然意外地夹鱼片份量好足,鱼肉好滑熘,仲加咗大量芽菜、莲藕同我最爱嘅莴笋,酸菜亦都够酸,如果份量可以再多啲就perfect 啦去骨海南鸡饭 $128卖相好靓仔,鸡肉份量好多,够香够滑,亦都唔会好肥,正!我钟意将个油饭捞埋特制嘅酱汁一齐食,又香又惹味😍香菇海鲜泡饭 $148呢个海鲜泡饭较前两样菜式,就相对失色喇,虽然饭同𩠌嘅份量都唔少,不过海鲜嘅种类唔多,只有虾、鱿鱼🦑&蟹柳,如果多两三款嘅话一定更吸引!今次除咗酸菜鱼之外,都无机会食到其他川菜,下次可以晚饭时间再嚟一试!

本来想坐海景位,但系估唔到我地入到去都已经坐满喇😣

招牌祥仔酸菜鱼 $248

去骨海南鸡饭 $128