2022-12-07
餐厅位置有少少偏僻,如果唔系朋友带路我可能都要揾一段时间,今日我哋主要系为咗佢嘅招牌牛角包而嚟😍龙虾汤流心牛角包:牛角包嘅外层烤到好酥脆好有层次感,一切开香浓嘅龙虾汤就会涌出嚟,入口有少少似饮紧酥皮汤但系外皮仲可以保持到酥脆,做得非常出色🦞香辣烟茄黑毛猪腩意粉 :西班牙黑毛猪腩用上48小时真空慢煮,肉质嫩滑而且松化!软硬适中嘅扁意粉配上酸辣烟茄酱汁同帕马臣芝士,惹味开胃🐷白松露野菌流心蛋高纤谷物意大利饭:一上枱白松露牛油嘅香气已经扑鼻而来🫶🏻肉桂苹果流心牛角包:外皮同龙虾汤牛角包一样酥脆,入口有啲似食紧苹果批,酸酸甜甜好好味 🥐真空慢煮法式芝士蛋糕:系我食过最重芝士味嘅芝士蛋糕😍芝士味浓郁之外蛋糕软滑细致仲好creamy!配上酸咪咪嘅自家制蓝莓果酱,仲可以中和油腻感🧀虽然我哋系为咗牛角包而嚟,但系餐厅其他嘅食物质素都好高,我哋都对今餐非常满意😋
龙虾汤流心牛角包:
香辣烟茄黑毛猪腩意粉 :