2023-02-10
想叫薄饼又想食冬甩点算❓呢间人气薄饼及冬甩店 单做外卖做到称霸🏆觉得比一年前食的时候更好食🤤🍕The Truffle (VG)💰HKD178 (Rating: 8.5/10)浓郁黑松露 配芝士 永远系Pizza最佳拍档💯加杂菌火箭菜 少少橄榄油香 唔会干又开胃 同garlic herb dip好夹! 饼底招牌sourdough烟韧 而且撒上面粉 保持一定程度干爽 次次都会叫呢款🙆♀️🍕The BBQ Chicken💰HKD148 (Rating: 7.8/10)带点甜味 平均分布鸡肉丝 再加芝士红葱头 比较惹味的一款 同样系饼边全部食晒无难度 不过酱汁有些位置过多 甜咗啲 本身有芫荽 但唔食所以走咗😬🍩Oreo Chocolate💰HKD38 (Rating: 7.7/10)最近新出款式 oreo存在感中等 朱古力比较明显 非常难得唔过甜 表现中上 但未至于特别钟意 🍩Morning Matcha💰HKD38 (Rating: 7/10)估唔到呢款甜过上面 茶味偏小朋友口味 零涩度 不推荐茶控尝试 不过面团本身依然出色 不甜 拉扯度够 口感不油腻 纯粹口味的话有更好选择总结:主打外卖
单做外卖做到称霸🏆觉得比一年前食的时候更好食🤤
总结:主打外卖所以唔容易散或变淋 素/肉食都有 有沾酱系吸引gimmick 心急唔记得叫黑松露酱 下次再试🤓