餐厅: 小曼谷海鮮燒烤屋
资讯:

到九龙城当然系食泰国菜嘅好地方, 今次就去左小曼谷排队等食. 两个人一坐低叫左两杯野饮先, 青柠菠萝沙冰真系偏酸,原本叫左少甜, 但实在太酸饮唔到, 都要叫番厨所帮我加糖水先叫得. 芒果沙冰就好正常几好饮. 前菜叫左炸虾饼, 热辣辣跪卜卜咬落去仲好弹牙, 好好味可以推荐.鸡丝海蜇沙律超大碟冧到满一满, 酸酸地几开胃好抵食. 马拉盏炒通菜都几够镬气, 又唔会太咸, 不错. 主角就系招牌菜黄咖哩软壳蟹法包, 黄咖哩好香椰汁味, 一啲都唔辣, 软壳蟹炸到卜卜脆, 沾上装系法包入面嘅咖哩汁法包一齐食好夹, 法包索满咖哩汁又好惹味, 法包份量不少, 两个人食的话真系会有啲饱, 3至4个人叫的话更加适合.
青柠菠萝沙冰
芒果沙冰