2020-01-10 1120 浏览
每次过到嚟 #九龙城,#小秘书 总系心思思走去 云吞生面食 买 #外卖,有时仲会买啲 #云吞、#鲮鱼球 返去 #打边炉。不过呢日咁啱未食lunch,就坐抵食埋先走。 通常我都只会帮衬佢哋嘅 #招牌云吞 同 #韭菜花,可惜 #韭菜花 卖哂,我就简单啲要碗 #云吞河 就算。有时觉得佢哋嘅手势都几参差,#云吞 煮得唔够热,似一早煮起,到客人落单嘅时候先放入煲翻热,#口感 同 #味道 都比即煮嘅争好远。而且每次我帮衬嘅时候,咁啱啲阿姐都喺度食紧饭,我又唔好意思打搅啦😏 唯有照食🥢幸好呢次啲馅料都煮得够哂熟、系未够热啫😅 #云吞 塞满哂 #虾 同 #醉猪肉,口感特别好,加埋 #胡椒粉 上面,特别鲜味。整体算唔错啦😄

2020-01-06
$36 (其他)