2011-06-01
今日同老公行过呢间串烧小店,忽然想食,指住个肚同老公讲呀b想食,佢当然立刻行动,哈哈入面只有十来个位, 可能过左 lunch hour (两点左右),只有数个客,店子没有开冷气,但最重要系没有强劲烧烤味,所以算ok,唔知夏天时有冇冷气呢?坐定即刻周围望下有咩食,原来都有些海鲜,不过要晚上至有,老世话下午至入货,每日清,唯有睇下纸仔有咩食...第一round 叫左鸡串、牛肉露荀卷、烧花虾、烧牛仔骨,我很乖的叫店员走酱走调味料;老公叫左芝士带子、芝士鸡扒鸡串 : 用鸡肶肉,好味牛肉露荀卷: 露荀清甜又爽,比用金茹更正,我有返叫多串烧花虾 :该怎说呢...不是这虾不好吃,而是一只太少,但又不可多吃,所以不能满足我胃口烧牛仔骨 : 有肉汁味也足,但有些 un老公话佢叫果d的就一般啦2nd order, 老公叫左个猪软骨乌冬, 当然知我劲like 蕃茄汤底啦,结果个汤出乎意料的好浓蕃茄味,又够酸,好正!我一定会因为呢个汤底再来跟住店员好热情推介食德国脆皮香草肠,仲话最近 "街x厨神" 有介绍,有18寸长 好,就叫返条试下!果然好味,外皮脆卜卜、香草也香,点些老世自调的青辣汁,好味
鸡串 : 用鸡肶肉,好味
牛肉露荀卷: 露荀清甜又爽,比用金茹更正,我有返叫多串
烧牛仔骨 : 有肉汁味也足,但有些 un
老公话佢叫果d的就一般啦
最后order了枝维x青柠茶 & coke,就是一个完美 ending
顺带一提,佢地系即order即烧,所以会等耐些小。