2008-02-29
朋友都说富记不错, 于是去试试. 叫了:烧腩肉, 鸳鸯豆腐, 金沙虾, 糯米蟹, 炒芥兰, 木瓜焗饭, 炸银丝卷鸳鸯豆腐唔错, 豆腐好滑, 配搭海鲜的鲜味. 但烧腩肉就麻麻, 唔够热, 肉太瘦, 其他都ok, 只系碟头比较细, 份量唔多(相对价钱). 最喜欢前茶的泡青瓜, 好有麻香味.但我地最唔满意系, 我地叫炸银丝卷(menu写有三条), 不需几分钟就来了一碟六个的馒头, 我地以为外表系馒头, 可能内里仲系一丝丝, 点知唔系, 入面都系实崩崩, 就叫侍应黎, 话可能送错, 但两个侍应都坚持话呢d系银丝卷, 系我地叫o既, 我地真系一头烟, 后来其中一个侍应转头番黎话, 佢地d银丝卷无货, 所以用馒头代替!!!!大佬, 咁一开始就唔好咁坚持话系银丝卷啦, 搞到我地几个好似唔知咩系银丝卷, 而且三条变成六个(一般size, 似系超市可以买到个种雪藏的). 总之, 最气愤系佢地唔老实, 冇就冇, 冇我地仲可以选择食或唔食炸馒头啊~~