2018-10-28
元朗出名车仔面有好几档,今日再食大桥合兴,其实佢已经开咗分店,证明生意真系唔错👍👍平日晏昼都有唔少人等外卖,黎过两次啲出名既𩠌都系无晒🙄 今日11点几到,唔驶等😀 舖头位置唔多,10零个,简洁白色布置,开放式吧枱,面香一入舖就闻到,亦摊左个肚皮比你睇啲𩠌同面点煮,无黑箱作业🤗坐低开始思考人生难题:叫乜𩠌好🧐 望住张宣质点𩠌纸,有啲冲动系咁剔😚最后叫左五个𩠌,重点,微辣,微辣,微辣,提示各位观众个辣度唔系人咁品,宁愿后加好过起手一黎爆厂辣🌶️🌶️上枱前已经嗌定coke zero,唔知点解老板放低咗一兜辣酱,叫我可以加啲,到底系我生得似食辣,定佢好唔钟意我🤔🤔 个兜辣酱就算放一半,应该都会食到成身汗😂😂牛坑腩系今餐重点,平时车仔面牛腩系又松又散,似足煲汤肉,但合兴既牛坑腩系结实既筋肉分明,咬落去系爽😍 似啲一口牛柳质地,仲要入味㖞。另一个highlight 系大肠,洗得干净又好味,牛筋丸,鱼皮饺,鱼片头都无欺场,无话车仔面系下价货就求求其👏👏最后,脷伸一下,元朗美食真心多,水远山长车奔波,长程入黎车仔面,劝君想想咪坎坷。惊观众山长水远入黎,成本过大,以为食既系天龙楼,点知只系街坊嘢😂😂
牛坑腩