2017-08-09
今晚去旺角睇戏,睇完后老婆大人话之前经过见到间韩国烤肉店好多人排队,话不如去试下啰。呢间喺洗衣街嘅OPPA韩国烤肉店,你企喺店外已经闻到阵阵烤肉味,好肚饿呀,好想快啲入去食呀。等左一阵,终于有位了。打开餐牌,老婆突然认真咁同我讲「你估我地食唔食到呢个马场洞套餐吖嗱」我再望真d,写住3-4人餐㖞,但呢个餐嘅野又好似样样都啱我地食咁。既然我地两个都系食肉兽,就挑战下我地嘅食量先。食烤肉,饮品系非常重要嘅一环,加上呢幅咁可爱嘅消暑3兄弟,咁吸引,梗系要叫番杯试下啦。我地叫左菠萝同西瓜沙冰,份量够晒大杯。而且两款沙冰味道鲜甜,又够冰冻,一时间暑气全消。澳洲和牛五花+A4和牛三角肉+宫崎和牛上盖肉眼:3款和牛都肉纹细致,薄薄一片,只需烧一下便可入口,口感满足。鹿儿岛橡味黑豚:由于是豚肉,加上本身厚切,需花点时间多烤一下,但豚肉油份较多,容易抢火,烧烤时需特别小心。切成条状嘅澳洲和牛脷当然系入口即溶啦,而韩牛则以牛味取胜。加上供应量较少,所以韩牛会更加吸引人。鹅肝果份酥软甘香嘅油润感,真系令人无法抗拒。银雪鱼扒呢份白肉就喺呢餐红肉宴入面嘅一度清泉,口感嫩滑。鸡件份量较细,炸粉也较重,但酱汁味美。最
好肚饿呀,好想快啲入去食呀。
既然我地两个都系食肉兽,就挑战下我地嘅食量先。
咁吸引,梗系要叫番杯试下啦。
而且两款沙冰味道鲜甜,又够冰冻,一时间暑气全消。
澳洲和牛五花+A4和牛三角肉+宫崎和牛上盖肉眼及鹿儿岛橡味黑豚
但豚肉油份较多,容易抢火,烧烤时需特别小心。
韩国1++韩牛脊背及澳洲和牛脷
匈牙利鹅肝及银雪鱼扒
银雪鱼扒呢份白肉就喺呢餐红肉宴入面嘅一度清泉,口感嫩滑。
韩式炸鸡
韩式海鲜年糕
虽然好饱,但唔想浪费食物,所以最后都清埋佢。
埋单时,店员同我地讲,之前都有人试过2位叫4人餐,但都系食唔晒。
你地两个好犀利,竟然可以食晒呢个4人餐。