2018-08-24 122 浏览
来到科学园去揾个朋友,到食午餐嘅时候想聚一聚,第一个想法就系呢度呢间餐厅。呢间餐厅系一入门口转左就望到,揾餐厅时绝对唔会觉得有任何困难,非常方便。而食物嘅选择种类非常之多,面啦饭啦,即使系薄饼都一应俱全。嘢饮方面,除咗有特色嘅咖啡之外,仲有各种花茶。咁餐厅嘅点餐方法系自己到柜台去买,餐厅服务员,就会畀个牌仔你,送你一个送餐服务,非常体贴!咁我就选择咗一个夏威夷pizza,面头有两块大大嘅烟三文鱼,重有劲多黏黏嘅芝士,同埋几旧甜甜酸酸嘅菠萝。成个pizza食落口,简直个配搭系完美,非常好食。而前菜我就自己点左一个烟三文鱼沙律, 沙律嘅定中心就系有三块大大嘅三文鱼卷埋咗一齐,而菜嘅新鲜度同埋干净度都非常之好同高,作为前菜我感觉到非常之fresh。啲嘢饮方面我就嗌咗一杯特色咖啡mocha, 一杯朱古力咖啡唔会话特别之甜,朱古力同咖哩比例大概占一半一半,口感非常之佳。甜品就叫咗一个朱古力蛋糕, 同样都系朱古力,同样唔会非常之甜,甜品食落去亦都唔会腻,啱晒作为一个完美嘅结尾。