2024-02-04 550 浏览
点咗间店嘅招牌菜——芝士捞面同埋猪颈肉,跟住餐厅嘅建议,配咗杯豆浆。我哋选咗2𩠌面嘅豆卜同墨鱼丸,真系一个惊喜嘅发现!😯🍜 芝士捞面真系一试难忘!𠮶芝士酱滑溜溜嘅,包住晒每条面条,入口即溶,咸香之余又带少少甜,令人一啖啖都爱不释口。至于𠮶猪颈肉啊,外层煎得啱啱好,入面嘅肉汁保持得宜,每一口都咸香可口,肉香四溢,正宗港式满足感!😋另一边厢,𠮶2𩠌面,豆卜同墨鱼丸,都算唔错。尤其系墨鱼丸,有咬口,够弹牙,面条又无太腍,真系值得一赞。 ☺️食物之外,坐喺茶餐厅嘅角落,环境舒服、人流又唔多,真喺好适合同三五知已慢慢叹、倾吓心事。虽然话呢度唔算系啲咩高级餐厅,但系提供嘅美食,味道同享受系丝毫唔打折。有得食、又有得聊,港式茶餐厅文化真系得其所!👍🏼