2022-09-14
以前观塘返工成日食呢间米线店,转左返工地点之后一直都心心念念佢地既米线。难得甘岩黎到附近,梗系要带朋友一齐去食啦!今次叫左一个有汤既一个系捞既,分别系麻辣大辣猪扒萝卜米线同埋炸鱼饼捞米线,两种食法两种感觉。而且价钱又唔算贵,40几蚊已经包埋野饮,拣可乐仲要唔使加钱。麻辣大辣猪扒萝卜米线碗米线份量足,米线偏腍身,汤底鲜甜,虽然叫左麻辣大辣但唔系超级辣个种,带香带麻。无记错猪扒好似都系佢地招牌,腌得好入味,唔会好谐好靭。仲叫左萝卜,够入味又甜。炸鱼饼捞米线出面好少见有捞米线,夏天热辣辣食捞米线最开胃。本身捞米会有几款配菜,包括:酸菜、花生、葱、芫荽等等,捞埋佢个汁超夹!岩岩上菜个下,块鱼饼仲新鲜滚热辣岩岩炸出黎,劲香又脆口,建议尽快食!冻左会有少少腥味值得一提既系米线入面个啲花生,一入口就知好好食啊!好脆好脆好脆!完全唔系个啲放左劲耐又有油益味。
麻辣大辣猪扒萝卜米线
炸鱼饼捞米线