2017-04-03
朋友最爱食饺子,所以有时都会陪佢去试下啲特别嘅饺子嘅~今次拣呢间系因为无意中系openrice见到佢有鱼肉水饺。我从来都未试过水饺系鱼肉包,所以好好奇。店舖一啲都唔起眼,系横街入面。本来以为行错路,好彩坚持行入啲先见到。平凡得很~我地七点到,入面有大概十位客人。楼面行黎行去都好似得两位店员。佢地都系讲普通话,但识听广东话。我地点左双拼鱼肉饺同素菜饺(共10只),韮菜猪肉饺面,猪手。唔洗5分钟就黎左猪手。本来我以为系茶楼食到啲猪手,点知原系系切片冻猪蹄。望落色水几靓,食落好正!唔会太喊,有弹性,好有猪肉味~得啊!大约5人分钟后,我朋友个猪肉饺面黎到。佢话汤底正正常常,无乜特别,啲面都ok。而我偷左只猪肉饺试下。好鬼正啊!好juicy!啲肉汁多到流岀黎,而啲猪肉新鲜,好有猪味,味道刚刚好!不过我𠮶鱼肉饺同素菜饺仲未黎……等等等,等左15分钟终于有啦~就咁望,白啲𠮶个系鱼肉饺,我当然试左先。都几特别,有啲似鱼蛋,但比鱼蛋更滑同更有鱼味~好得worrrr到素菜饺啦~一啲都唔dry~入面有菜,木耳,菇,粉丝同萝白~好丰富同好好味!好感动!我第一次食到咁正嘅素菜饺!我都唔洗点醋都咁好味~下次想食素
不过我𠮶鱼肉饺同素菜饺仲未黎……
到素菜饺啦~一啲都唔dry~入面有菜,木耳,菇,粉丝同萝白~好丰富同好好味!好感动!我第一次食到咁正嘅素菜饺!我都唔洗点醋都咁好味~下次想食素可以黎啦~
推荐推荐!!我下次要试手撕鸡!