2022-04-09
开头行到上3楼唔知舖面系咩位置 净系见到条长龙排到去楼梯位啲人又拎住张点𩠌纸 穿过几档行到入中间就见到老板娘米线haha 记住拎张纸先好行番出面排队呀一齐夜晚晚8点几排到9点几去食碗云南米线🤤唔知关唔关happy friday事啦 但感觉上拎住张纸排住队谂下叫乜𩠌 排到中间位又有櫈坐下 感觉都好快入得座😆。。。🦔👉单𩠌米线/银针粉/拉面 $47 + 另加𩠌每款$10 🍜汤底👉蒙古汤食云南米线梗系食酸辣汤 但对于蒙古孜然味极好奇之极想try try🤩蒙古汤都有得拣辣度架 食到谭仔4小辣嘅我叫BB辣感觉无乜辣😂所以大家可以小辣起跳mongo汤睇落同酸辣差唔多样 同是辣油肉碎面🤣但闻落大不同 香香的孜然味 食落真系同谭仔煳辣有得挥😆😆但食落相比更麻更啱我取向kekee 仲要无咁口渴(听闻老板娘呢间主张唔落味精🤭除咗味道以外嘅其他配料同酸辣大同小异 佢地嘅肉碎大大粒都几好咬 又唔会全肥肉醉呢点加分 芽菜份量刚好 但新鲜度几惊喜 咬落比起平时更具chop chop声😋成碗米线份量颇多但大胃的我handle到😁食落几满足 男士应该够饱的 落单时仲问到会唔会少米🤣女士可自行斟酌kekee 𩠌🍛开头唔
👉单𩠌米线/银针粉/拉面 $47 + 另加𩠌每款$10
🍜汤底👉蒙古汤
𩠌🍛
开头唔识拣𩠌好confused😂睇完众多食评知佢炸物最出名 见人地叫道道𩠌都炸😤咁我都唔执输
👉招牌酥炸鸡球
以貌取鸡嘅我 开头睇图时我好唔睇好佢嘅炸鸡🤣好彩最后无走宝 一送黎已经闻到香香的💨咬开好~嫩口 鸡肉滑得黎又juicy 唔会好似人地话炸到成嚿粉 搞到平时唔食鸡皮嘅我都心郁郁咬多几啖 虽然当加𩠌咁叫会得3嚿 但每件都大到连体婴咁好有份量!
👉蒜香椒盐鸡翼
食完炸鸡就知佢鸡翼都唔会差得去边😎味道果然系犀利到同谭仔土匪嘅水平旗鼓相当 舖面嘅辣粉虽然系辣 但系惹味多过辣😋唔会盖住佢原本嘅风味 又juicy 总之就系好味好味
👉反斗虾胶豆卜
真系够哂反斗🤣见到哂豆卜啲毛孔🌝仲要脆到差啲咬落好困难 反而虾滑偏细 唔系好试得真只味 食第二嚿已经尝试将嚿硬炸物浸一浸汤 淋啲再食
👉豆腐鱼丸
唔会话炸到好脆口 感觉似普通鱼丸 有点儿偏咸😬
👉柠檬薏米水 $10
当排到去counter位写单时会问你要唔要野饮 自己去拎雪柜拎 款式都算多 有汽水有茶 咁热嘅天气仲要食咁上火嘅野我就饮啲滋润啲嘅野哈哈