2025-01-28
今次我地黎左旺角呢边食拉面,之前系广华街呢边同朋友食甜品,见到呢度间拉面店都几多人食,要排队,所以我地都早少少黎食🍜餐厅入面只有bar枱,所以坐位系偏窄,比较适合1-2人黎食,坐位都有齐水,同纸巾比客人用😗慢煮A4和牛叉烧沾面($168)呢间拉面店最出名就系和牛拉面,我就拣左和牛沾面,佢地既慢煮和牛系整到半生熟左右,牛肉系鲜红色,脂肪几靓,肉质嫩口,真系几特别,沾面系用上粗面,而汤底我就拣左黑蒜浓汤,黑蒜味好出,食完面仲可以叫店员加汤饮埋个汤😋味自慢灸烧豚肉拉面($85)呢碗拉面既豚肉烧得好靓,大大块,带有小小肥,汤底我地拣左浓厚鸡白汤,味道有d似忌廉汤,但系冇咁杰,拉面既面就系用幼面😌鸡软骨饺子($48)一共有4只饺子,系日式饺子风味,里面加入鸡软骨令到口感脆口更加好味🥟呢间拉面食物都几有水准,值得一提系佢地既半熟蛋好好味,用靓蛋同埋个熟成度做得好,唯一系店舖唔大,有机会要排队食,所以想食既话,最好早d黎食,我地食6:30左右食,7:15左右离开既时候已经开始排紧长龙🫢
慢煮A4和牛叉烧沾面($168)
味自慢灸烧豚肉拉面($85)
鸡软骨饺子($48)