2009-07-26 4 浏览
今日行海港城, 见到这间New York Fries 正在排队!上次食过爱尔兰的薯条觉得都ok, 所以今次都试吓纽约的好唔好味, 答案系: 一般!打开份介绍, new york fries 的薯条有几款大类, 最后拣左vege, 买左盒细的, 跟餐可以要埋枝装饮品, 四十七蚊, 一d都唔平味道就一般, vege 有蕃茄粒, 葱粒, 可能切得太细粒, 所以好似无味咁, 落左同无落都无分别.. 另外加了深啡的酱汁, 有少少牛的味道, 但唔浓, 薯条的味已经盖过, 仲食到芝士味, 又系唔多, 仲有奶油的味, 呢只系最重, 所以基本上系食到奶油味而已不过唯一可取系薯条的薯仔味真系好重, 系新鲜薯仔做, 不过炸得唔脆, 感觉上无爱尔兰的薯条咁好食! 而且卖得太贵, 有点唔抵的感觉