2024-10-12 168 浏览
重阳节一日假,听日长周要返工,冇乜心机北上。约埋屋企人行下新蒲岗,本来打算去大有街𠮶边揾嘢食,不过行行下唔觉唔觉去到mikiki ,不如行埋去airside ,呢度多嘢又多pop up档仔,好多后生仔女假期都仲意聚埋系呢个场。行咗一大伦,屋企人买咗啲小装饰同零食。。。之后就去咗五数food court 食嘢,好多位,但劲多人,要等位。大家各自去买嘢,我嗌左杯黑糖珍珠奶茶同大鸡扒卤肉饭,杯嘢真系超大杯,又足料,牛奶非常香滑,珍珠几烟韧,甜度适中正呀!肉燥饭好入味,好浓嘅油香同冬菇香味,加埋香脆多汁嘅大鸡扒,卤蛋同黄萝卜都好夹,非常满足细佬同佢女友叫左铁板牛肉饭同西多士并炸鸡髀🍗,味道都几正,我忍唔住都黐咗几啖
重阳节一日假,听日长周要返工,冇乜心机北上。
大鸡扒卤肉饭
2024-10-11