2024-06-20 1150 浏览
好挂住台北呀,暂时未有时间快闪去台北,就决定嚟呢度食下台北美食,顶下瘾先!🛎 $68 招牌鲁肉饭台北美食首选一定系鲁肉饭,五花肉肥瘦比例啱啱好,唔会觉得太油,捞埋酱汁同饭一齐食,真系超级满足,不知不觉就食晒成碗啦!🥹🥹🥹🛎 $138 担担牛肉面用平时煮担担面的浓汤底嚟煮牛肉面,令到呢碗牛肉面嘅味道提升咗一个层次,花生味好浓,而且个汤好creamy🍜餐厅完全唔吝啬,牛肉有好多块,而且又大块又腍,吸收埋汤底轻微嘅辣味,非常惹味,带出牛肉嘅牛脂香💯👍🏻🛎 $48 手工凤梨酥麻薯蛋挞呢个唔系一般嘅凤梨酥🍍,佢除咗有凤梨酥酥皮嘅松脆,同埋凤梨馅嘅古早甜味之外,上面仲有香滑嘅蛋挞,仲有软糯口感嘅麻薯😋平时最钟意食饼皮蛋挞嘅我,冇谂过可以夹埋凤梨酥同麻薯一啖食匀晒,系一个非常精致嘅挞,手工嘢真系冇得输呀!!!😝🛎 $98 铁观音法式炖蛋普通嘅法式炖蛋就食得多,今次见到有铁观音味道咁特别,忍唔住嗌嚟试下🤤食落去炖蛋好香好滑,唔会畀铁观音盖过啲蛋香味,夹埋面头烧得啱啱好嘅焦糖,食落啲铁观音味慢慢喺口腔渗出嚟,中和咗法式炖蛋嘅甜腻,真系最佳配搭!✨🛎 $55 宇治抹茶牛乳新鲜嘅牛奶口感非常香滑🥛,配上抹茶

🛎 $68 招牌鲁肉饭

🛎 $138 担担牛肉面

🛎 $48 手工凤梨酥麻薯蛋挞

🛎 $98 铁观音法式炖蛋

🛎 $55 宇治抹茶牛乳
新鲜嘅牛奶口感非常香滑🥛,配上抹茶粉,抹茶味够浓,甜度啱啱好,每一啖都充满浓郁嘅牛奶味同埋茶香。🍵

• 手工凤梨酥麻糬蛋挞
  • 担担牛肉面