2009-08-07 12 浏览
这是我们自六月开始, 唔够一个月时间第四次去食小笼包了, 之前巳试了鼎x丰, 金x庭, 霸王x庄, 今次来探探上海的婆婆唔够七点来到, 不用等位可以直接入座, 开放式的细细间餐厅, 枱与枱之间都几密, 如果谂住倾下心事就一定唔适合了. 今日点了: 不可缺小的小笼包, 四川鸡丝炒年糕, 葱油饼, 生煎包, 甜酸虾球炒年糕软熟烟靱, 辣辣地好惹味, 值得推介, 但一定要趁热食; 虾球大大粒同埋好爽口, 配埋的酸酸甜甜酱好开胃, 一啖一只食得好滋味; 小笼包的皮都算簿, 有肉汁, 都算唔错; 生煎包饼底煎得唔够脆, 一般; 最令人失望的是葱油饼, 放入口竟然成口粉, 馅又少同埋唔够香口, 呢个系我特登点俾你食既嘛, 竟然....欲哭无泪整埋黎讲, 可以一试, 但个人觉得没有人地所讲咁好味

整埋黎讲, 可以一试, 但个人觉得没有人地所讲咁好味
2009-07-12