2021-03-07 766 浏览
今日中午试下新餐厅, 室内装修都几雅致. 地方唔算大, 我哋订咗枱 一点钟去到, 顺利安排入座. 茶费每位十蚊只系有普洱, 唔系放低一壶畀你, 系侍应经过就帮你添水个种. 如果你叫其他茶种, 就收28蚊一位.食物卖相几靓, 叫咗打咭既叉烧酥. 食味过甜同太湿, 失咗酥脆感, 有d糯口.素菜饺, 颜色几吸晴但可能蒸得太耐个饺身泻咗d. 食味用料正常冇乜特别虾饺一笼有三件, 但馅料太油腻里面太多肥猪肉, 令到你冇乜食欲. 自己觉得一间店既点心整得好唔好, 只要食基本虾饺,叉烧包同肠粉等如果出色嘅话就系一间好嘅点心店. 依个虾饺唔算合格~驴打滚, 呢个就几好食因为外皮做到松松软软,黏黏韧韧, 啲馅系红豆馅唔系平常嘅花生椰丝芝麻馅. 因之前食𠮶三个点心都太肥腻, 再无意欲叫其他嘅煎炸小食或炒粉面. 员工有礼貌, 勤力, 亦系一个打卡新地方. 但系一间食店最重要系食物出品,令人想返转头再食先可以留客. 期待点心出品可改良进步.

苹果义烧酥
素菜饺