又约左朋友食泰国野 , 今次等佢发板表明要食新泰虽然好耐之前都食过, 但系不同的分店, 记得当时都唔差, 唔知其他分店系咪一样水准餐厅感觉舒服宽敞 , 环境感觉都grand , 装修风格应该系所谓的泰式纳风 , 都几高级仲唔止一层楼, 店员东亚人居多餐具及MENU都精致 , 店员亦见客气有礼第1样就叫左 烧猪颈肉$98新鲜烧起, 香浓惹味炭火味十足, 微微㶶乃本人至爱, 份量合理, 汁酱浓度亦适中, 唔太钟意食太瘦, 呢碟肥瘦肉均匀又一边淋淋地, 㶶边又有咬口, 好推荐肉碎生菜包(猪)$88新鲜热辣 , 辣椒不算多辣度适中, 不会难以入口, ORDER前 店员有提示辣度方面可调教, 又是半肥瘦的肉碎, 伴以生菜食可去去油腻感烧西冷扒 $138诚意之作, 必点首选 , 肉味浓郁 , 目测内里5-6成熟 , 烧得岩岩好, 牛肉口感最佳的极致 , 份量应都可以, 唔点汁都够好食, 点左味道更上一层楼虾酱炒饭 $98系要点下D饭面先够饱既 , 虾酱有着独一无二的咸香鲜味 香鄦扑鼻, 虾糕泰式调料并以蛋佐料 , 加微甜咸的泰式肠做配角, 口味确实独特因为有野做赶住走 , 下次黎会再试冬荫公同甜品
又约左朋友食泰国野 , 今次等佢发板表明要食新泰
餐具及MENU都精致 , 店员亦见客气有礼
第1样就叫左 烧猪颈肉$98
肉碎生菜包(猪)$88
烧西冷扒 $138
虾酱炒饭 $98

因为有野做赶住走 , 下次黎会再试冬荫公同甜品 , 听闻都系出色之作
看到LUNCH或下午茶更为相宜 , 列入本人翻食之选