2019-05-23 140 浏览
今朝约左朋友去铜锣湾,见到春阳茶事门口有一大堆人,仲有花牌同舞狮团队,原来今日咁岩系春阳茶事铜锣湾店开张既大日子🎊🎊食完隔离间鸡翼山,就过黎春阳茶事呢边买野饮解解渴,正👍🏻我同朋友一人买左一杯,我叫左一杯佢地既招牌👉🏻柠檬蜜乌龙。虽然今日开张,好多人好热闹,但系唔洗等好耐就有得饮👍🏻未饮之前先影相打卡📸 店入面用霓虹灯整既「春」字最适合打卡!仲可以见到杯柠檬蜜乌龙系渐变色,好靓好有feel😍 一啖饮落去,有一阵好特别既柠檬蜜香味,唔似平时茶餐厅饮果d😋 成杯柠檬蜜乌龙好清新,好适合夏天呢d天气去饮,饮完即刻消晒暑😂 唯一一点美中不足就系,店员同我讲佢地推荐既甜度系「微糖」,因为台湾果边既口味系偏甜😂但我自己都怕酸,同埋中意甜d,所以我觉得「微糖」既柠檬蜜乌龙既柠檬酸味比较出,如果「半糖」可能会再好饮d,下次一于试下叫「半糖」😋今日咁好彩比我撞到春阳茶事开张,即刻影低两只可爱既舞狮❤️
柠檬蜜乌龙
今日咁好彩比我撞到春阳茶事开张,即刻影低两只可爱既舞狮❤️
2019-05-20
柠檬蜜乌龙