Bostonian Seafood & Grill (已結業)

2018-05-10 6096 浏览
不定期嘅旧同事聚会又系时候举行, 今次由识饮识食组员推介去呢间食lunch buffet, 时间由中午12:00食到下午2点半, 够晒时间比我地吹水!由呢条楼梯行落去就到, 餐厅灯光昏暗, 走型格路线, 枱与枱之间空间感十足, 坐得几舒服话系buffet,其实说实在D系半buffet,  包一个主菜及甜品餐饮, 其余冻盘, 热盘,沙律, 芝士, 生果都有供应冻盘亮点当然系生蚝啦, 需知边依加唔系太多buffet有生蚝供应, 尤其系lunch buffet见到佢有两个国家生蚝供应 : 法国 (Fine de Claire)及爱尔兰 (Irish Rock)体积属于娇小类, 蚝身亦比较单薄, 但蚝味几出, 带点海水咸味, 都食得过!另外仲有虾, 翠螺及青口, 配埋cocktail sauce都唔错刺身种类只有三文鱼及吞拿鱼两款, 选择较少, 反而寿司种类偏多, 仲有渍物及中华沙律, 过下口瘾!其他有几款沙律冻肉切片类风干火腿及芝士类其实只食呢部分都已经饱左一大半, 系时候要选择主菜我地一行六人, 决定牛/羊/鱼各二, 一齐分享每样摆盘都相当靓仔, 羊肉仲呈现嫩滑粉红色, 外香内软!牛肉超𩠈

其他有几款沙律

冻肉切片类

风干火腿及芝士类

其实只食呢部分都已经饱左一大半, 系时候要选择主菜

我地一行六人, 决定牛/羊/鱼各二, 一齐分享

每样摆盘都相当靓仔, 羊肉仲呈现嫩滑粉红色, 外香内软!

牛肉超𩠈滑, 轻轻用刀已可切开, 配埋香浓酱汁, 几好味!

呢碟煎鲈鱼亦做得出色, 皮脆肉甜, 加埋鲜味酱汁, 正㖞!

甜品有两款, 当然全部要晒

呢个卖相咁甜美嘅系红桑子芝士蛋糕, 外面包住一层脆身嘅朱古力皮, 感觉似食紧脆皮雪条, 味道酸酸甜甜, 即使好饱都食得晒!

另一客为朱古力蛋糕配以云呢拿雪糕再加朱古力酱, 未食时"凝"住会好甜, 但食落又唔系㖞, 甜度岩岩好, 质感松软, 加埋棉花糖一齐食又香又软!

我地倾下食下都差唔多过左两点半, 出面嘅食物虽然被清走, 但侍应无唔会借头借路收晒你D餐具, "示意"要离开, 呢餐有某张信用卡仲有九折优惠, 相当抵食!
午餐