2022-03-03 518 浏览
经过油塘 见到呢间餐厅门口有卖冬甩 就俾佢吸引咗停低脚步 望完餐牌就决定同友人入去试吓😮餐厅除咗可以食门口嘅冬甩之外 最吸引到我嘅就系冲绳二段定食 有乌冬或者炊饭选择 定食仲有主菜饮品同甜品😆牛油蜜糖芥末黑椒炸鸡炸鸡数量几多 可惜炸鸡都炸得太干身 冇乜肉汁🥺 洋葱就比较好食 甜得嚟又有黑椒味寿喜烧鱼柳呢个好普通 鱼柳就系一般嘅雪藏鱼柳味 寿喜烧嘅味就就唔系好食得出 椰菜亦比较硬身 整体味道比较淡🐟番茄芝士炊饭呢个好有惊喜🥰 每粒饭粒都俾番茄汁包住 虽然番茄同芝士味都比较淡 俾系炊饭质感唔会太腍 又唔会太硬🍅饮品 冷&热黑糖菊花茶冷嘅菊花茶就比较甜 热嘅可以自己落黑糖 所以可以按自己口味调校适合嘅甜度🤣冲绳海盐焦糖冬甩雪糕食完咁丰富嘅一餐 当然要食埋呢间餐厅嘅招牌食物🍩 冬甩口感烟韧 配埋雪糕食就好夹啦🍦整餐最出色嘅就系炊饭同冬甩雪糕 真系喺第二度比较难揾🙊

牛油蜜糖芥末黑椒炸鸡
牛油蜜糖芥末黑椒炸鸡