2022-08-14 109 浏览
饭脚最喜欢食海南鸡饭,咁岩去开附近就拜访下好多人推介既苏山鸡饭。睇过D相好似都几吸引,价钱够平民,餐厅内既环境都算有特色,不过一入到去就觉得有点反差。虽然装修都叫有落过心机,不过卫生情况就如茶餐厅水平,地下有水渍,坐位有毛发,希望餐厅可以改进楼面情况。星洲叻沙掺掺 星马菜必点叻沙,材料丰富,有2只青口,2只虾,豆卜,鸡蛋,鱼片,仲有其他配料。比较特别既系呢到可以食到掺掺,即系「两沟」咁解,有油面同米粉,汤底味道浓郁又唔咸,卖相亦都算唔错。牛油咖央多士极度邪恶既超厚底牛油咖央多系每枱必点咁济,食完真系万分悔意,不过食落又真系几好味,烘底既多士外脆内软,加埋块牛油,口感滑溜,一咬就成旧牛油咇晒出黎,食得非常动感。招牌海南鸡饭反而觉得招牌菜就一般,佢卖相及摆盘都算几吸引,但系食落就麻麻地。首先当日既油饭半生半熟,米饭都未熟晒就赶住上枱,亦都闻唔到椰汁香味。餐厅供应三黄鸡及文昌鸡,鸡较为肥美,鸡皮厚,脂肪多,味道一般,个人口味偏向瘦鸡,食落无咁肥。参巴酱通菜跟餐+$20 有一碗,份量都算多,加埋参巴酱开胃。整体而言,不过不失,价钱亲民,可以一试。

参巴酱通菜
跟餐+$20 有一碗,份量都算多,加埋参巴酱开胃。
参巴酱通菜

整体而言,不过不失,价钱亲民,可以一试。
2022-08-07