2023-06-09 26 浏览
今日去开黄大仙整啲野~咁岩朋友想食星马菜式,无意中揾到现崇山商场有呢间餐厅😆距离地铁站唔会话好远~所以就决定试下佢先🫶🏻我地个日都差唔多8点先去到~见到环境好阔落,而且有分室内同室外座位,方便啲带住毛孩既人去食😍虽然呢间餐厅主打星马野,但我见佢餐牌上都有啲中餐同西餐既选择~下次都可以试下🤭另外佢仲有啲2人餐/4人餐可选择,见佢价钱都几抵,大家都可以考虑下👍🏻1️⃣🐟魔鬼鱼辣死你妈配椰浆饭($108)系香港比较少食到魔鬼鱼,肉质原来好软滑😍配埋个辣酱仲惹味👍🏻而且佢个饭系蝶豆花椰浆饭~虽然蝶豆花无咩味,但有啲蓝色令人食落都开心啲🤭2️⃣🧈鸡肉咖喱酥($40)呢个系好似咖喱角咁既组合👍🏻佢入面有鸡肉、薯仔、杂菜同薯仔,味道唔会话好辣,但好欣赏佢个咖喱煮得好惹味,有埋酥皮更加岩我口味🫶🏻3️⃣🦴师傅秘制咖啡排骨($109)呢个值得推介👍🏻👍🏻第一次试用咖啡煮既𩠌菜🤣佢既排骨系先炸后煮~所以食落都仲有啲脆卜卜既口感,不得不提系个咖啡汁,苦中带甜,真系好似饮紧杯咖啡咁🤣而且份量都好足!建议钟意咖啡既朋友仔要试下✨4️⃣🍞斑斓咖央多士($48)咖央多永远系我食星马野必试既🤭今次呢个斑斓味好浓,牛油又好厚🫶🏻面包都

1️⃣🐟魔鬼鱼辣死你妈配椰浆饭($108)

2️⃣🧈鸡肉咖喱酥($40)

3️⃣🦴师傅秘制咖啡排骨($109)

4️⃣🍞斑斓咖央多士($48)
咖央多永远系我食星马野必试既🤭今次呢个斑斓味好浓,牛油又好厚🫶🏻面包都算香脆,同朋友每人食左两旧 非常邪恶🤭

5️⃣🥤冻马来西亚拉茶($28)
😍朋友叫既呢杯拉茶好香茶味,感觉好正宗👍🏻

6️⃣🧋冻恐龙美禄($33)
个外型已经好吸引😆满满既美禄脆波波系面头,而且系好香浓既美禄味~好正正子